Markiser Tyresö

Vi kan markiser och persienner | 08-603 11 00

Markiser

Markiser för fönster

Fönstermarkiser är ett trevligt alternativ om du vill ge extra solskydd till utsatta fönsterpartier. Till skillnad från exempelvis persienner eller rullgardiner skyddar de även fönsterkarmarna och hindrar att solens strålar lyser in och värmer upp rummet för mycket. Krukväxter, gardiner, möbler och tapeter skyddas också från direkt solljus med dessa markiser. Fönstermarkiser kan också utgöra en snygg detalj som förhöjer fasadens utseende. Precis som du gärna sätter gardiner i ett rum för att förändra karaktären kan fönstermarkiser ge ditt hus ett nytt utseende och en kontrasterande markisväv ger fasaden nytt liv.

Markiser för terrasser

Vårt utbud av terrassmarkiser kommer i en tidlös och stilren design som fungerar med de flesta hustyper. Vi har modeller med och utan kassett. I markiser som är monterade i kassett skyddas markisväven bättre mot väder och vind, så det rekommenderas att välja den varianten om du inte har ett kraftigt överhäng på ditt tak som hjälper till att skydda markiserna under vintern.

Vi erbjuder modeller med flexibla armar som låter dig ställa in markisernas vinkel steglöst. Det finns också varianter  med en längsgående mittbalk som gör det möjligt att fälla ut markisen längre och med en lägre vinkel. Det är perfekt när man vill skydda sig mot lågt stående kvällssol.

Smidigt med motorstyrning

Istället för att handveva markiserna -  något om många tyckte var opraktiskt förr - går de givetvis att få med motorstyrning. Det går att sköta allt med strömbrytare eller fjärrkontroll eller så kan du välja att få olika grader av automatik. Förutom helautomatiska lösningar där markiserna helt själva tar hand om att fällas in och ut styrt av solsensorer, vindsensorer eller timers går det att få kombinationslösningar. En smart variant är till exempel att själv manuellt fälla ut markiserna vid behov, men att ha en vindsensor som fäller in dem igen om det skulle börja blåsa kraftigt.

Vad du föredrar är helt upp till dig. Styrningen går att få centraliserad så att alla markiser fälls samtidigt eller separat styrda så att du kan kontrollera enstaka markiser fritt. Markisernas motorer är osynligt monterade och skyddade inuti markisröret. De stör alltså inte utseendet.

Markiser för balkonger

Balkongmarkiser passar där man har en balkong med tak eller en balkong till som ligger ovanför. De erbjuder ett ställbart solskydd till din balkong. På så sätt kan du utnyttja den även när solen ligger rakt på  då det inte längre blir så hett. De är väldigt enkla att montera enbart med hjälp av en skiftnyckel. Ett stödben blir fastspänt mellan taket eller balkongen ovanför och mot golvet nedtill.

Korgmarkiser

De klassiska korgmarkiserna ser man ofta på restauranger eller hotell. De ger ett trivsamt utseende till byggnaden med sin utbuktande form. På äldre fastigheter brukar de förhöja den gammaldags charmen, men de går även att få i modernare modeller som passar på andra typer av byggnader.

Korgmarkiser används gärna för att trycka företagets logotyp eller annan text på och man kan förstås välja dem i företagets egna färger. De ger också väldigt bra solskydd till skyltfönstren under hela dagen. De passar självklart också att använda i privatbostäder om man tycker om de här modellerna. Prata med oss så visar vi det senaste inom korgmarkiser.

Letar du efter ett företag som kan hjälpa dig att få ett effektivt solskydd? Då är du varmt välkommen att kontakta oss via formuläret, så hjälper vi dig!

Vänd dig till oss när du ska köpa markiser!